نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
عضویت در سازمان شانگهای، مصداق سیاست خارجی فعال است
نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، عضویت در سازمان شانگهای را مصداق سیاست خارجی فعال و دیپلماسی رو به رشد جمهوری اسلامی ایران دانست.
ابراهیم عزیزی با اشاره به نشست کشورهای سازمان شانگهای و اهمیت عضویت ایران در این سازمان اظهار داشت: سازمان شانگهای از کشورهای قدرتمند بلوک شرق همچون چین، روسیه، هند و... شکل گرفته است؛ کشورهایی که در معادلات جهانی نیز نقش ارزنده ای ایفا می کنند.
او افزود: تقریبا نیمی از جمعیت جهان و یک چهارم مساحت خشکی های کره زمین متعلق به کشورهای عضو سازمان شانگهای است و این توان و ظرفیت بالا، با مدیریت صحیح و هوشمندانه می تواند بسیاری از معادلات را به نفع منطقه تغییر دهد.
نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دوران یکجانبه گرایی و استیلای مغرب زمین بر معادلات سیاسی و بین المللی رو به افول گذاشته است، افزود: کشورهای بلوک شرق با سازمان هایی چون سازمان شانگهای می توانند موازنه قدرت را به سمت شرق سوق دهند.
عزیزی خاطرنشان کرد: بلوک غرب در طول صد سال گذشته با کمک عوامل منفعل داخلی سایر کشورها استیلای خود را بر معادلات بین المللی حفظ کرده بود اما تحولات دهه های اخیر در بلوک شرق و هم پیمانی این کشورها موجب خواهد شد این استیلا روز به روز کاهشی چشمگیر یابد.
نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تحسین سیاست خارجی دولت سیزدهم در همین مدت اندک گفت: حضور قدرتمندانه در نشست بغداد، عضویت در سازمان مهم شانگهای و... نشان از دیپلماسی فعال و رو به رشد جمهوری اسلامی در دور جدید سیاست خارجه و امور بین الملل است که مصادیق آن نیز به خوبی نشان داده شد.
او تصریح کرد: سیاست مجلس و دولت سیزدهم در عرصه بین المللی، یک دیپلماسی توسعه یافته، به روز و منطبق بر عزت مردم ایران و تامین منافع و مصالح حداکثری کشور است و با گسترش ارتباطات با کشورهای مختلف، می توان تحریم های ظالمانه غرب را نیز در هم شکست که بسیار امیدوار کننده است زیرا غربی ها باید بدانند که باید با احترام با کشورها، به ویژه کشور ما برخورد کنند.
لازم به ذکر است سازمان همکاری های شانگهای متشکل از 9کشور روسیه، چین، ایران، پاکستان، هند، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان و قزاقستان است که از سال 2015 به منظور تقویت همکاری های منطقه ای در تمام زمینه ها، شکل گرفت.
ایران امسال به عضویت این سازمان در آمد.
انتهای پیام/